La Vigne Mouton

Bourgogne, Frankrig

I en lille by ved navn Bray i det sydlige Bourgogne, nærmere betegnet Macôn, laver Sebastien & Delphine Boisseau præcise biodynamiske vine i et overkommeligt prisleje. Sebastien & Delphine overtog domænet i 1998 fra Sebastiens far der tidligere havde solgt druerne til kooperativet. Det forsatte de egentlig også med, men de kunne ikke stå inde for kemikalierne, og i 2002 påbegyndte de omlægning til økologi, og i 2010 til biodynamik. I 2012 begyndte de så at fremstille vine selv, og i dag anvender de selv druerne fra alle deres 7,5 hektar til egen produktion af vin.
Markerne er præget af kalk og ler. I vinkælderen arbejdes der med spontangæring, de hvide vine er kun på fiberglastanke, mens de røde kommer på brugte barriques. I forhold til sulfitter bliver de hvide tilsat ca.20mg/L, mens de røde nogle gange bliver tilsat noget, andre gange ikke.

P1090687.JPG
P1090692.JPG