uge16_18_samlet.jpg
Weekendpakker

Weekend pakken uge 16

630.00

Denne uges weekend pakke består af 3 vine fra Andreas Durst, der laver vin i Pfalz. På fredag kommer Andreas selv kl.15 og skænker smagsprøver!
Vinene han har med er:

Großer Durst 2015
Riesling fra stål og Andreas' signaturvin. På mange måder tysk riesling som du forventer det, men gæret helt ud og derfor har et friskt og rankt udtryk. Frugten fylder noget og holder god snor i den heftige syre. Großer Durst er en pleaser, som er nem at forstå, men der er også en dejlig nerve og livlighed, som sikrer mod nogen form for kedsomhed.

Dorf 2015
Spätburgunder (primært) fra 2015 - eller er det ren 15'er, det ved man aldrig helt. Dorf er lagret på små og store brugte fade, men træ smager den heldigvis ikke meget af. Stilen er på en side let og skrøbelig, og så er vinen alligevel noget af det mest robuste. I begyndelsen fører en lidt spicy tone an i selskab med jern og jordbær, men med mere luft kommer duften af bær mere frem i billedet. Ren og rå - og langt fra de sødmefulde fadbamser mange er så vant til.

Sylvaner A 2015
Sylvaner fra en 70 år gammel mark lige omkring Bockenheim, hvor han bor. Lagret på stål med 1/3 af skallerne i ni måneder. Stilen er rå, mineralsk og knastør. Der bliver ikke leflet for nogen, det er bare Sylvaner for fuld smadder. Værdsæt det eller lad være, det er bare sådan det bliver. Jeg finder nogle friske krydderurter af en slags, noget nøddeagtigt og frisk sved... aaahm. 350 flasker produceret.

Om Andreas Dust
Andreas fotograf indtil for godt 10 år siden blevet hyret til at levere billedmaterialet til en bog om tysktalende vinbønder. Det gav anledning til at lære lidt om vinproduktion fra de bedste, og kort tid efter var han selv i gang. Andreas lejer de fleste af sine marker. Han tager simpelthen over der, hvor de større producenter ikke gider mere pga. lave udbytter fra de gamle marker. Marker dyrkes efter økologiske principper, men uden at lade sig certificere. Andreas er i det hele taget ikke meget for at forholde sig til tysk- og europæisk bureaukrati, så klassifikationer og certificeringer holder han så langt fra, som han kan. Vinene gæres på vildgær i et lille skur i baghaven ved hans hus i Bockenheim, og han blander sig i det hele taget ikke så meget i vinificeringen. I et naturvinsperspektiv er Andreas ikke typen, der er voldsomt bange for svovl, men han forsøger at bruge det så sent og så klogt som muligt, og der eksperimenteres hver år med usvovlede cuvéer.

Vi ses på fredag!

Quantity:
Tilføj indkøbskurven
uge16_18_samlet.jpg